logo OOG voor Goes

ROZE ZATERDAG GOES

ROZE ZATERDAG

Goes

Roze Zaterdag
Goes was gaststad voor Roze Zaterdag op 17 juni 2023!

Een bruisend evenementenprogramma

met live optredens op de Grote Markt met rondom de gezellige Goese horeca. Op de Grote Markt stond een groot podium waar de gehele dag een verscheidenheid aan artiesten hebben optreden waaronder Gerard Joling, Natasja Poels met haar Hele Fischer Tribute en meidengroep ‘These Girls are Loud’┬á

Logo Roze Zaterdag

Roze zaterdag was prachtig!

Op een stralende zomerdag verzamelde een kleurrijke menigte zich in het hart van Goes om deel te nemen aan de bruisende viering van diversiteit en inclusiviteit. Roze Zaterdag, een jaarlijks terugkerend evenement dat de LGBTQ+-gemeenschap eert, overtrof alle verwachtingen en zorgde voor een onvergetelijke dag vol liefde, acceptatie en feestvreugde.

De straten waren versierd met regenboogvlaggen en banners, wat direct een sfeer van vrolijkheid en tolerantie uitstraalde. Trots liepen mensen hand in hand, gekleed in kleurrijke outfits en met stralende glimlachen op hun gezichten. Jong en oud, hetero en LGBTQ+, iedereen kwam samen om deze belangrijke boodschap van inclusiviteit te vieren.

Het evenement bood een gevarieerd programma dat voor elk wat wils had. Er waren inspirerende toespraken van lokale LGBTQ+ -activisten en vertegenwoordigers van organisaties die zich inzetten voor gelijke rechten. Muziek klonk uit alle hoeken van de stad, met live-optredens van getalenteerde artiesten die het publiek deden dansen en zingen. Er waren ook kraampjes met informatie over LGBTQ+-rechten, gezondheid en welzijn, waar mensen vragen konden stellen en meer te weten konden komen over belangrijke onderwerpen.

Een hoogtepunt van de dag was de kleurrijke en levendige parade die door de straten van Goes trok. Deelnemers, gehuld in prachtige kostuums, brachten een boodschap van trots en acceptatie over aan het publiek. Mensen juichten en applaudisseerden langs de route en toonden zo hun steun voor de LGBTQ+-gemeenschap.

Het succes van Roze Zaterdag in Goes was niet alleen te danken aan de georganiseerde evenementen, maar vooral aan de gemeenschap zelf. De warmte, openheid en saamhorigheid die in de lucht hingen, maakten dit evenement zo bijzonder. Mensen voelden zich vrij om zichzelf te zijn en werden omarmd door een omgeving die hen accepteerde zonder oordeel.

Roze Zaterdag in Goes heeft niet alleen de LGBTQ+-gemeenschap versterkt, maar heeft ook anderen geïnspireerd om zich uit te spreken tegen discriminatie en ongelijkheid. Het heeft laten zien dat liefde en acceptatie geen grenzen kennen en dat we samen een inclusieve samenleving kunnen opbouwen.

Met de herinneringen aan deze fantastische dag in ons hart, kijken we nu al uit naar volgend jaar, waar we wederom kunnen samenkomen en vieren dat diversiteit onze kracht is. Roze Zaterdag in Goes zal altijd een symbool blijven van gelijkheid en liefde voor iedereen.